loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Tuesday, September 19, 2017

NEODOLJIVO SLATKO: Lješnjak rolada bez pečenja


lješnjak rolada




Sastojci za tamnu smjesu: 250 g mljevenih keksa, 125 g šećera u prahu, 1 žlica kakaa, 1 dl mlijeka, 1 mala žlica ekstrakta vanilije

Sastojci za svijetlu smjesu: 100 g mljevenih keksa, 150 g mljevenih prženih lješnjaka, 120 g šećera u prahu, 1 dl mlijeka, 100 g mlijeka u prahu, 1 vanili šećer

Za posipanje: 50 g mljevenih prženih lješnjaka

Priprema: 

1. Pripremite tamnu smjestu tako da izmiješate i dobro zamijesite sve sastojke.

2. Za svijetlu smjesu, prvo mlijeko i vanilin šećer zagrijte do vrenja. Maknite s vatre pa pomalo, uz neprestano miješanje, dodajte mlijeko u prahu. Kad ste umiješali svo mlijeko u prahu, ponovo zagrijte dok proključa, skinite s vatre i dodajte kekse, lješnjake i šećer u prahu. Sjedinite mikserom. Smjesa će se brzo stisnuti pa dodajte još malo mlijeka.

3. Na podlogu za valjanje rasprostrite najlonsku foliju, pa stavite tamnu smjestu koju ste dlanovima spljoštili i oblikovati u pravokutnik pa prekrijte najlonskom folijom. Tada valjkom još razvaljajte smjesu između dvije folije tako da dobijete debljinu od oko 0,5 cm.

4. Podignite gornju najlonsku foliju, pa još toplom svijetlom smjesom premažite tamnu smjesu. Ostavite tako da se sve ohladi.

5. Ohlađeno zarolajte, pa dobivenu rolicu još uvaljajte u mljevene lješnjake.

No comments:

Post a Comment