Kolač idealan za razna slavlja, a od ove količine izađe baš dosta.
Sastojci Količina
Za kore:
mast 80 g
šećer 100 g
jaja 2
mleko 5 kašika
kakao 3 kašike
brašno 300 g
prašak za pecivo 1/2 kesice
Za fil:
mleko 1,2 l
šećer 10 kašika
puding od vanile 3
puter 250 g
Potrebno je još:
keks Petit Beurre 500 g
Za glazuru:
čokolada 150 g
ulje 6 kašika
Kako pripremiti
1. Umutiti mast sa šećerom, dodati jaja, mutiti, pa dodati mleko, kakao, brašno i prašak za pecivo. Zamesiti testo i podeliti na 3 dela. Uzeti 3 lista papira za pečenje, da je veći od 23x33 cm. Presaviti papir na dimenzije 23x33 cm, staviti na papir jedan deo testa i valjati oklagijom. Testo će se valjati samo do savijenog papira tako da imamo prave ivice korice. Tako uraditi i sa ostala dva dela testa, Koricu sa papirom staviti na prevrnut pleh i peći na 180 stepeni 6-8 minuta. Fil: U posudu staviti litar mleka sa šećerom da se kuva. Umutiti tri pudinga od vanile sa ostatkom mleka, dodati u kuvano mleko i kuvati uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Ohladiti. Umutiti puter ili margarin i dodati u hladan puding. Dobro umutiti.
2. Filovati: korica 1/4 fila. red keksa, 2/4 fila, korica, 3/4 fila, red keksa, 4/4 fila, korica. Složeni kolač malo opteretiti i ostaviti da se stegne preko noći. Sutradan za glazuru istopiti čokoladu sa uljem i preliti kocke. Ostaviti da se čokolada stegne i seći. Keks se ne potapa ni u kakvu tečnost.
No comments:
Post a Comment