loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Sunday, October 1, 2017

Jang kocke, ukusne i dekorativne

Jang kocke, ukusne i dekorativne


Kolač idealan za razna slavlja, a od ove količine izađe baš dosta.

Sastojci                      Količina

Za kore:
mast                        80 g
šećer                       100 g
jaja                                 2
mleko                     5 kašika
kakao                     3 kašike
brašno                      300 g
prašak za pecivo    1/2 kesice

Za fil:
mleko                         1,2 l
šećer                    10 kašika
puding od vanile           3
puter                        250 g

Potrebno je još:
keks Petit Beurre       500 g

Za glazuru:
čokolada                       150 g
ulje                            6 kašika


Kako pripremiti


1. Umutiti mast sa šećerom, dodati jaja, mutiti, pa dodati mleko, kakao, brašno i prašak za pecivo. Zamesiti testo i podeliti na 3 dela. Uzeti 3 lista papira za pečenje, da je veći od 23x33 cm. Presaviti papir na dimenzije 23x33 cm, staviti na papir jedan deo testa i valjati oklagijom. Testo će se valjati samo do savijenog papira tako da imamo prave ivice korice. Tako uraditi i sa ostala dva dela testa, Koricu sa papirom staviti na prevrnut pleh i peći na 180 stepeni 6-8 minuta. Fil: U posudu staviti litar mleka sa šećerom da se kuva. Umutiti tri pudinga od vanile sa ostatkom mleka, dodati u kuvano mleko i kuvati uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Ohladiti. Umutiti puter ili margarin i dodati u hladan puding. Dobro umutiti.

2. Filovati: korica 1/4 fila. red keksa, 2/4 fila, korica, 3/4 fila, red keksa, 4/4 fila, korica. Složeni kolač malo opteretiti i ostaviti da se stegne preko noći. Sutradan za glazuru istopiti čokoladu sa uljem i preliti kocke. Ostaviti da se čokolada stegne i seći. Keks se ne potapa ni u kakvu tečnost.


No comments:

Post a Comment