loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Monday, October 2, 2017

LISIČARKE: Dva osnovna recepta za juhu i gulaš

Lisičarke gulaš


Evo dva osnovna recepta za pripremu lisičarki na juhu i gulaš.


Juha

Potrebni sastojci za 4 osobe: 1 kg svježih lisičarki, 10 dag pancete, velika žlica sjeckanog lista peršina, 1 žlica maslinovog ulja, 1 žlica maslaca, 1 l mesne juhe, 10 dag parmezana, sol i papar

Priprema: Na ulju i maslacu popržite sitno narezanu pancetu i list peršina, dodate na kockice izrezane lisičarke, posolite, popaprite i pirjajte dok ishlapi voda. Tada zalijte mesnom juhom i kuhajte sljedećih 20 minuta. Na kraju pospite juhu još parmezanom i peršinom.

Gulaš

Potrebni sastojci za 4 osobe: 1 kg svježih lisičarki, 1-2 česna češnjaka, 1 srednje veliki luk, 10 dag pancete, 0,5 kg krumpira, 1 dl bijeloga vina, 1 list lovora, prstohvat mažurana, 2 dl vrhnja za kuhanje, sol i papar, 2 žlice maslinovog ulja


Priprema:

Na maslinovom ulju popržite sitno sjeckani luk i dodajte malo pancete. Kad luk i panceta dobiju zlatnu boju dodajte protisnuti češnjak i narezane lisičarke. Čim gljive puste tekućinu dodajte na kockice narezan krumpir, bijelo vino i toliko vode da prekrije gljive i krumpir. Kuhajte desetak minuta, dodajte 1 list lovora i prsothvat mažurana. Kad se krumpir skuha, umiješajte vrhnje za kuhanje, pospite peršinom, posolite i popaprite po ukusu.


No comments:

Post a Comment