Evo dva osnovna recepta za pripremu lisičarki na juhu i gulaš.
Juha
Potrebni sastojci za 4 osobe: 1 kg svježih lisičarki, 10 dag pancete, velika žlica sjeckanog lista peršina, 1 žlica maslinovog ulja, 1 žlica maslaca, 1 l mesne juhe, 10 dag parmezana, sol i papar
Priprema: Na ulju i maslacu popržite sitno narezanu pancetu i list peršina, dodate na kockice izrezane lisičarke, posolite, popaprite i pirjajte dok ishlapi voda. Tada zalijte mesnom juhom i kuhajte sljedećih 20 minuta. Na kraju pospite juhu još parmezanom i peršinom.
Gulaš
Potrebni sastojci za 4 osobe: 1 kg svježih lisičarki, 1-2 česna češnjaka, 1 srednje veliki luk, 10 dag pancete, 0,5 kg krumpira, 1 dl bijeloga vina, 1 list lovora, prstohvat mažurana, 2 dl vrhnja za kuhanje, sol i papar, 2 žlice maslinovog ulja
Priprema:
Na maslinovom ulju popržite sitno sjeckani luk i dodajte malo pancete. Kad luk i panceta dobiju zlatnu boju dodajte protisnuti češnjak i narezane lisičarke. Čim gljive puste tekućinu dodajte na kockice narezan krumpir, bijelo vino i toliko vode da prekrije gljive i krumpir. Kuhajte desetak minuta, dodajte 1 list lovora i prsothvat mažurana. Kad se krumpir skuha, umiješajte vrhnje za kuhanje, pospite peršinom, posolite i popaprite po ukusu.
No comments:
Post a Comment