loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Friday, October 6, 2017

NEODOLJIVO SLATKO: Mignon kocke bez glutena i pečenja


Mignon kocke, božićni kolači bez glutena



Ovo je recept  za slasne kolače sa tri vrste čokolade i tri vrste orašastih plodova, a  bez brašna odnosno glutena i bez pečenja.

Sastojci za 1. sloj: 12 žlica šećera, 4 žlice vode, 300 g mljevenih oraha, 100 g tamne čokolade, 125 g maslaca
Sastojci za 2. sloj: 12 žlica šećera, 4 žlice vode, 300 g mljevenih badema, 100 g bijele čokolade, 125 g maslaca
Sastojci za 3. sloj: 12 žlica šećera, 4 žlice vode, 300 g mljevenih lješnjaka, 100 g mliječne čokolade i 125 g maslaca

Priprema: 
Posebno pripremajte smjesu od zastojaka za svaki sloj počevši time da prvo ukuhate gusti sirup od 12 žlica šećera i 4 žlice vode. Dok je sirup još topao dodajte čokoladu da se otopi, a potom  mikserom umiješajte mljevene orahe ili bademe ili lješnjake i na sobnoj temperaturi omekšani maslac .


Punite kalup veličine 25 x 35 cm u slojevima po redu – tamni, bijeli, sviijetli, poravnajte sa lopaticom. Po vrhu prelijte čokoladnom glazurom ili ukrasite čokoladnim mrvicama. Ostavite preko noći odstajati u hladnjaku, te sutradan narežite na kockice.

No comments:

Post a Comment