Sastojci:
Bajadera:
- 700 g šećera
- 18 žlica vode
- 300 g mljevenih oraha
- 300 g mljevenog keksa
- 200 g margarina
Glazura:
- 50 g margarina
- 50 g čokolade
- 5-6 žlica mlijeka ili vode
- 2 žlice šećera
Priprema:
Bajadera:
Šećer i vodu staviti na vatru. Kada proključa, neka kuha 3 minuta. Skloniti sa vatre, dodati orahe i keks. Malo prohladiti, pa u mlako dodati margarin.
Masu podijeliti na dva dijela, u jedan dio staviti 4-5 žlica od pripremljene glazure i umijesiti.
Na dno tepsije staviti tamni dio i poravnati vlažnim dlanovima. Preko tamnog dijela staviti svijetli dio i opet poravnati.
Glazura:
Navedene sastojke lagano otopiti na blagoj vatri, miješati da ne zagori i preliti preko gotove bajadere.
Dobro ohladiti u hladnjaku, pa rezati na štanglice.
brzirecepti.info
No comments:
Post a Comment