Sastojci:
- 275 g gotovog lisnatog tijesta
- 150 g créme fraiche
- malo češnjaka (po želji)
- 150 g krumpira
- 40 g ribanog sira
- peršin i vlasac
- malo ribanog muškatnog oraščića
- sol, papar
- po želji jedno jaje
Priprema:
Lisnato tijesto razvaljati i staviti u pleh u kom će se tart peći. Izbosti ga nekoliko puta vilicom. Pećnicu zagrijati na 220 °C.
Créme fraiche izmiješati sa muškatnim oraščićem, solju i paprom, pa premazati preko tijesta (po želji se može dodati i jedno jaje).
Krumpir oguliti i tanko naribati.
Češnjak izgnječiti, pa dodati krumpiru.
Krumpir staviti na pripremljeno tijesto, pa peći sve zajedno oko 15-20 minuta u zagrijanoj pećnici.
Po želji se pred služenje može posuti sjeckanim vlascem i peršinom.
brzirecepti.info
No comments:
Post a Comment