Sastojci:
Za podlogu:
- 30 komada Oreo keksa
- 100 g rastopljenog maslaca
Za ganache kremu:
- 180 ml slatkog vrhnja
- 250 g tamne čokolade (70%)
Za bijeli mousse:
- 450 g bijele čokolade
- 650 ml slatkog vrhnja
- 6 listića želatinA
Priprema:
Podloga:
Oreo kekse samljeti i sjediniti sa 100 grama rastopljenog maslaca.
Kalup za torte tanko pouljiti i utisniti masu od Oreo keksa, a zatim staviti u hladnjak.
Ganache krema:
180 ml slatkog vrhnja i 250 g tamne čokolade (70%) rastopiti na pari ili, ako ste dovoljno vješti, na laganoj vatri.
Izliti preko podloge od Oreo keksa i staviti natrag u hladnjak.
Bijeli mousse:
Listiće želatina namočiti u malo hladne vode i staviti na stranu.
450 g bijele čokolade i 250 ml slatkog vrhnja rastopiti na pari.
Omekšali želatin otopiti na laganoj vatri i dodati smjesi od bijele čokolade. Zatim u smjesu dodati 400 ml slatkog vrhnja koje ste umutitili u čvrsti šlag. Promiješati da se sve sjedini, pa izliti u kalup.
Ostaviti preko noći da se hladi.
brzirecepti.info
No comments:
Post a Comment