loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Tuesday, March 6, 2018

UKUSAN, SOČAN, ZASITAN: Neodoljivi krumpir

Neodoljivi krumpir


Ovako pripremljen krumpir je sočan i zasitan. Uz neku salatu po želji može zamijeniti obrok. Sir nije nužno staviti. Kod Vegete oprezno zbog soli u juhi i slanosti sira (ako ga stavljate).


Sastojci:
  • 1,5 kg krumpira
  • 500 ml vrhnja za kuhanje
  • 2 dl mlijeka
  • 1 dl ulja
  • 1 vrećica praha juhe od gljiva
  • papar, Vegeta i peršinov list
  • sir (po želji)

Priprema:

Oguliti krumpir i narezati na ploške. Začiniti paprom i Vegetom i izmiješati.

Prah juhe od gljiva pomiješati sa vrhnjem, tako da dobijete smjesu bez grudica, pa dodati mlijeko, ulje i sitno sjeckan peršin. Izmiješati.

Krumpir složiti u tepsiju promjera 30-ak cm i preliti pripremljenim vrhnjem i sastojcima.

Peći 35-40 minuta u već zagrijanoj pećnici na 200 °C.

Na kratko izvaditi iz pećnice i posuti ribanim sirom.

Vratiti u pećnicu na još 10-ak minuta da se sir otopi.


Napomena:

Na slici je varijanta bez naribanog sira.


brzirecepti.info

No comments:

Post a Comment