Kad vam se iznenada ukaže potreba za finim desertom, recimo kad stižu gosti koji su se najavili kad su već gotovo stigli pred vaša vrata, izlaz možete naći u gotovim korama za tortu i čokoladi. I to vrlo elegantan izlaz! Nikome neće biti ni na kraj pameti da ste poslužili desert "sklepan" za svega desetak minuta.
Sastojci:
- 3 gotove kore
- 15 dkg čokolade za kuhanje
- 2 jaja
- 2 vanilin šećera
- 3 žlice mlijeka
- 25 dag margarina
- 15 dag šećera u prahu
- rum
Za preljev:
- 10 dag čokolade za kuhanje
- malo mlijeka
Priprema:
Čokoladu, jaja, šećer i mlijeko kuhajte na pari dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi.
U zdjeli izmiksajte margarin i šećer.
Kore za biskvit namočite zagrijanim mlijekom pomiješanim s malo ruma.
Pomiješajte smjesu čokolade i margarina, dodajte malo ruma, te filujte tortu.
Preko torte namažite čokoladni preljev, te stavite u hladnjak.
brzirecepti.info
No comments:
Post a Comment