loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Monday, November 21, 2016

Recept: Pizza s Nutellom





Recept: Pizza s Nutellom

Vrijeme pripreme ako sami radite tijesto: 25 minuta, a ako radite s kupljenim tijestom: 3 minute

Vrijeme stajanja tijesta ako ga sami radite: 2 sata

Vrijeme pečenja: 10-ak minuta

Okrugli ili četvrtasti kalup ili Dry cooker ili tavica

Kupljeno gotovo tijesto za pizzu ili napravite sami tijesto:

Tijesto za pizzu:

* 30 dag brašna
* 1,5 dl vode
* 1 dag germe (suha ili svježa) + malo mlijeka + žlica šećera + žlica brašna
* 2 prstohvata soli
* malo ulja

Nutella - za premazati pizzu

Kokosovo ulje ili omekšani maslac - za namastiti kalup ili tavu


Priprema:

Izradite germu: dodajte je u malo toplog mlijeka, malo šećera i brašna, promiješajte i stavite na toplo da se digne. Kad se germa digne, stavite brašno na radnu plohu. Napravite rupu u sredini i sipajte pola vode pa počnite mijesiti. Dodajte izrađenu germu u tijesto i dalje mijesite, dodajući sol i maslinovo ulje dok smjesa ne bude glatka i kompaktna. Oblikujte kuglu od tijesta, pokrijte je kuhinjskom krpom da se diže 2 sata. Dignuto tijesto ponovo nekoliko minuta mijesite i razvaljajte formirajući tanki krug ili oblik kalupa.

Kalup ili tavu ili Dry cooker premažite pomoću kista s nekoliko kapi kokosovog ulja ili omekšanog maslaca te u isti rasporedite tijesto za pizzu.

Pizzu pecite u pećnici na najvišoj temperaturi koju vaša pećnica ima samo nekoliko minuta (provijerite kad je gotova).

Ako pizzu radite u Dry cookeru, u sredini probušite rupu za paru, poklopite ga i pecite pizzu nekoliko minuta na niskoj temperaturi, oko 7 - 8 minuta, otklopite Dry cooker i pecite još minutu, dvije.

Izvadite pizzu iz pećnice ili Dry cookera na tanjur ili tacnu, prema želji premažite pomoću kista kokosovim uljem, narežite je na komade i namažite Nutellom ili cijelu namažite Nutellom pa onda izrežite komade, svejedno je.  

Možete je posipati listićima badema, kokosom, komadićima lješnjaka ili šnitama svog omiljenog voća.

No comments:

Post a Comment