loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Monday, March 27, 2017

Čaj za želudac


Slikovni rezultat za čaj menta





Ubrzani način života, loša prehrana i stres uzrokuju sve češće probleme sa želucem. Osim bolova, javljaju se nadutost, mučnina i žgaravica. Pomoći može pravilna prehrana, kretanje te izbjegavanje alkohola, nikotina i kave.

Ali što kada vam stres uzrokuje većinu problema sa želucem? Pokušajte iskoristiti dobrobiti biljaka za zdravlje i mirnoću svog želuca. Ljekovito bilje u čaju uvelike će pomoći vašem želucu.


Skuhajte čajnu mješavinu mente, stolisnika, melise i komorača. Dovoljne su dvije žlice ove čajne mješavine na litru vode. Uz pravilnu prehranu, pijte čaj najmanje 3 mjeseca. Pije lagano, malim gutljajima.

Menta je jako učinkovita kod gastritisa pa je možete koristiti i kao bazu. Još jedan prijedlog za čajnu mješavinu je da osim mente dodate lavandu, kamilicu i bosiljak. Dvije žlice potopite u litri vode i pustite da zakipi. Neka odstoji 5 minuta, a zatim procijedite. Popijte litru nezaslađenog čaja dnevno.

H. Pylori bakterija u želucu dokazano uzrokuje i čir na želucu. Čaj protiv H. Pylori bakterije sastoji se od biljaka kao što su pelin, kadulja, lavanda, majčina dušica ili gospina trava. To su biljke koje sadrže veliku koncentraciju eteričnih ulja što će uništiti bakteriju.

Možete kombinirati i svaku biljku posebno. Popijte 3 šalice čaja od prave kamilice ili dva puta na dan po šalicu lavande. Matičnjak i gorka naranča su se također pokazali kao iznimno ljekoviti kod takvih problema.


Gastritis dolazi zbog upale stijenki želuca. Može nastati zbog stresa, nepravilne prehrane, prevelike ili nedostatne probavne kiseline u želucu. Kod ovih tegoba možete piti čaj od kamilice, paprene metvice ili ružmarina. Pijte po jednu šalicu jednog od navedenih čajnih pripravaka nakon obroka.

Nadraženost jednjaka povezana je sa žgaravicom, a ona se događa kada se želučana kiselina vraća u jednjak. Pojavljuje se kada određeni mišić koji spaja želudac i jednjak oslabi. Da bi se riješili napornog žarenja u jednjaku probajte s bosiljkom, mažuranom, matičnjakom, kamilicom ili komoračem. Važno je naglasiti da se posebno kod žgaravice čajevi ne bi smjeli sladiti.


Uz pravilno i često konzumiranje ovih biljnih pripravaka tegobe sa želucem će zasigurno nestati. Vratite vjeru u narodnu medicinu i prirodu jednom od ovih biljaka i uvjerite se u njihovu moć.



No comments:

Post a Comment