Mađarica je mnogima omiljeni kolač. Sama slovi kao poprilično komplicirana, no pokušate li je napraviti iznenadit će te se jer nije tako zahtjevna. Radi se o ukusnom kolaču u kojem će svi uživati bez obzira na godine.
Želite li napraviti ukusan kolač provjerite što vam sve treba od sastojaka i počnite s pripremom.
Sastojci:
Tijesto
500 g brašna (250 g oštrog i 250 g glatkog)
1/2 praška za pecivo
150 g maslaca
1 bjelanjak
150 g šećera u prahu
150 g punomasnog kiselog vrhnja
malo soli
2 male žlice ruma
Krema
600 ml vrhnja za kuhanje
600 ml mlijeka
150 ml likera po izboru
150 g bijele čokolade
150 g šećera u prahu
150 g nutelle
150 g prženih lješnjaka
2 pudinga od lješnjaka
150 g škrobnog brašna
Glazura
100 g čokolade
3 žlice mlijeka
Priprema:
U posudi prvo pomiješate bjelanjak i maslac, rum, vanilin šećer. Kada dodate sve sastojke pomiješajte ih uz pomoć miksera i dodajte kiselo vrhnje, ponovno promiješajte mikserom i zatim dodajte smjesi od glatkog i oštrog brašna te šećera u prahu. Ne zaboravite dodati pola praška za pecivo.
Dok dodajete smjesu držite mikser uključen cijelo vrijeme kako bi na kraju dobili kompaktnu smjesu. Nakon što završite s mikserom, umiješajte tijesto uz pomoć ruku kako bi se uvjerili da nije ostalo grudica i da je smjesa spremna za daljnju obradu. Smjesa treba stajati 10 do 15 minuta nakon čega ćete ju podijeliti na 6 jednakih dijelova.
Lješnjake je potrebno prvo popržiti, a potom staviti u blender na miksanje. Potrebno ih je usitniti do te mjere dok ne dobijete dovoljno gustu smjesu poput namaza.
Kada ste tijesto podijelili na šest jednakih dijelova vrijeme je da razvaljate kore na koje ćete potom nanijeti kremu. Kako bi vam bilo lakše tijesto razvaljajte na prozirnoj foliji kako bi ih kasnije lakše prebacili u posudu za pečenje. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pustite da se peče oko 30 minuta.
U posebnoj posudi pomiješajte vrhnje za šlag i 300 ml mlijeka dok ćete ostatak mlijeka staviti u drugu posudu s pudingom od lješnjaka i škrobnim brašnom. Smjesu treba dobro izmiješati.
Posudu stavite na peć kako bi vrhnje i mlijeko zakipjeli i pomiješajte kako ne bi ostalo grudica. Kada su vrhnje i mlijeko zakuhali dodajte bijelu čokoladu, nutellu i namaz od lješnjaka. Sve dobro promiješate i tako dok ne dobijete gustu smjesu. Na kraju stavljate 250 g maslaca.
Kada se krema ohladila stavite ju na svaku koru posebno. U međuvremenu potrebno je staviti čokoladu na vatru kako bi se otopila da bi ju kasnije mogli preliti preko kolača. Kako bi vam bilo još lakše pogledajte video s detaljnim uputama o pripremi ovog popularnog kolača.
No comments:
Post a Comment