loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Thursday, March 15, 2018

6 IDEJA ZA ZDRAV I UKUSAN DORUČAK

Šest ideja za zdrav i ukusan doručak


1. Hrskavi jogurt

U običan jogurt dodajte žlicu djetetovog omiljenog džema i šaku grubo nasjeckanih lješnjaka ili badema, a zatim sve zasladite žličicom meda.


2. Zdrava pizza

U integralno pecivo stavite rajčicu, naribanu mozzarellu i malo bosiljka ili origana. Sendvič ugrijte u pećnici ili tosteru tako da se sir rastopi.


3. Palačinke

Umjesto običnom marmeladom, napunite ih Nutellom i bananama, krem ili svježim sirom i jagodama ili sličnim ukusnim kombinacijama. Smjesu napravite unaprijed, u nedjelju navečer, pa je pospremite u hladnjak, za sljedeća dva do tri dana.


4. Smrznuti smoothie

Smrznuto voće (borovnice, višnje, šumsko voće...) izmiksajte štapnim ili drugim mikserom, pa ga dodajte u običan jogurt. Umjesto šećera ubacite miksanu bananu ili malo meda. Poslužite sa slamkom i pijte odmah, prije no što se jogurt zgrije, a kristalići smrznutog voća otope. Za hranjiviju varijantu, dodajte i usitnjene žitarice.


5. Jutarnji milkshake

U šalicu mlijeka dodajte žličicu meda, jednu smrzutu bananu i na vrh žličice cimeta. Smrznutu bananu možete zamijeniti i "običnom", pa dodati jednu ili dvije kockice leda. U ovu kombinaciju dobro će se uklopiti i maslac od kikirikija.


6. Crostini

Svježi, po mogućnosti još topao (ili prethodno zagrijan u pećnici) francuz narežite na fete, a zatim ih namažite ricottom zaslađenom s malo meda. Na kraju dodajte svježe jagode.


bebe-nestle.hr

No comments:

Post a Comment