Sastojci:
- 220 g širokih rezanaca (može i neka druga tjestenina)
- 100 g fileta dimljenog lososa
- 1 češanj češnjaka
- pola manjeg mladog luka
- 1 žlica sitno sjeckanog ljubičastog luka
- 2 žlice milerama
- 50 ml vrhnja za kuhanje
- 2 šampinjona
- 1-2 cherry rajčice
- 1 limeta (može i limun)
- nekoliko kapara
- nekoliko listića melise (matičnjaka, no nije nužno)
- pola žličice majčine dušice
- sol
- papar
- maslinovo ulje
- peršin (za posluživanje)
Priprema:
Na maslinovom ulju popržite sitno sjeckani luk. Dodajte mu sitno sjeckani češnjak, sitno sjeckani mladi luk, sitno sjeckane šampinjone i na kraju filete dimljenog lososa narezanog na trakice. Pirjajte nekoliko minuta.
Podlijte mileramom i slatkim vrhnjem, dodajte 1 žličicu limetinog soka i 1 žličicu naribane korice limete, te listiće melise (ako je potrebno i ako želite, možete staviti malo više vrhnja za kuhanje). Pirjajte oko 10 minuta, a pred kraj umiješajte majčinu dušicu, papar i sol.
Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi s malo maslinovog ulja i dobro ocijedite. Prelijte je dobivenim umakom, na kraju po svemu posložite cherry rajčicu i nekoliko kapara, te po želji prije posluživanja posipajte peršinom.
brzirecepti.info
No comments:
Post a Comment