loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Thursday, March 15, 2018

FANTASTIČNA KOMBINACIJA ČOKOLADE I KESTEN PIREA: Kremasta čokoladna torta

kremasta_cokoladna_torta


Sastojci:
  • 6 jaja
  • 80 g šećera
  • 2 žlice kakaa
  • 60 g pšeničnog oštrog brašna (tip 400)
  • 5 žlica mlijeka,
Za kremu:
  • 150 g kesten pirea
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 300 ml mlijeka
  • 1 krema za kolače od čokolade
  • 100 g čokolade

Priprema:

Žumanjke i šećer zajedno stavite u posudu i električnom mješalicom kremasto izmiješajte. Dodajte kakao pomiješan s brašnom, te dobro promiješajte. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i lagano umiješajte u smjesu.

Na dno kalupa za torte promjera 24 cm stavite papir za pečenje. Dobro ga premažite maslacem. Ulijte pripremljenu smjesu, poravnajte i pecite 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.

Pečeni biskvit izvadite iz pećnice i ostavite u kalupu da se hladi, a zatim nakapajte mlijekom.

Kesten pire razradite sa 100 ml slatkog vrhnja. U posudu ulijte hladno mlijeko, dodajte preostalo slatko vrhnje i sadržaj vrećice kreme. Miješajte električnom mješalicom srednjom brzinom (2-3 minute) dok ne dobijete kremu. U kremu dodajte otopljenu čokoladu i kesten pire.

Odmah je nanesite na ohlađeni biskvit i poravnajte, a tortu zatim ostavite da se ohladi, te ju poslužiti možete nakon hlađenja. A dodatno je možete i ukrasiti šlagom ili čokoladnom glazurom.


brzirecepti.info

No comments:

Post a Comment