Sastojci:
- 6 jaja
- 80 g šećera
- 2 žlice kakaa
- 60 g pšeničnog oštrog brašna (tip 400)
- 5 žlica mlijeka,
Za kremu:
- 150 g kesten pirea
- 300 ml slatkog vrhnja
- 300 ml mlijeka
- 1 krema za kolače od čokolade
- 100 g čokolade
Priprema:
Žumanjke i šećer zajedno stavite u posudu i električnom mješalicom kremasto izmiješajte. Dodajte kakao pomiješan s brašnom, te dobro promiješajte. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i lagano umiješajte u smjesu.
Na dno kalupa za torte promjera 24 cm stavite papir za pečenje. Dobro ga premažite maslacem. Ulijte pripremljenu smjesu, poravnajte i pecite 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
Pečeni biskvit izvadite iz pećnice i ostavite u kalupu da se hladi, a zatim nakapajte mlijekom.
Kesten pire razradite sa 100 ml slatkog vrhnja. U posudu ulijte hladno mlijeko, dodajte preostalo slatko vrhnje i sadržaj vrećice kreme. Miješajte električnom mješalicom srednjom brzinom (2-3 minute) dok ne dobijete kremu. U kremu dodajte otopljenu čokoladu i kesten pire.
Odmah je nanesite na ohlađeni biskvit i poravnajte, a tortu zatim ostavite da se ohladi, te ju poslužiti možete nakon hlađenja. A dodatno je možete i ukrasiti šlagom ili čokoladnom glazurom.
brzirecepti.info
No comments:
Post a Comment