Sastojci:
- 3 jaja
- 165 g čokolade (mliječne ili tamne)
Priprema:
Uključite pećnicu na 170 °C.
Odvojite bjelanjke od žutanjaka, bjelanjke spremite u hladnjak.
Čokoladu otopite na pari.
Napravite snijeg od bjelanjaka.
Kad se čokolada ohladi dodajte žumanjke.
U smjesu dodajte trećinu bjelanjaka i zamiješajte smjesu. Polako dodajte ostatak bjelanjaka i lagano promiješajte da se sastojci sjedine.
Kalup za tortu obložite papirom za pečenjem, ulijte smjesu i pecite 30 do 40 minuta.
Po želji u smjesu možete dodati žestoko piće poput ruma, konjaka ili čokoladnog likera.
Pogledajte detaljne video upute:
www.youtube.com/watch?v=-XG3RU9bCE8&feature=youtu.be
brzirecepti.info
No comments:
Post a Comment