Sastojci:
Podloga:
- 200 g keksa petit
- 100 g čokolade crne za kuhanje
- 100 g maslaca
Krema:
- 200 g slatkog vrhnja
- 200 g čokolade crne za kuhanje
- 1/2 šalice jake crne kave
Ganache krema:
- 200 g čokolade crne za kuhanje
- 200 g slatkog vrhnja
Priprema:
Podloga:
Petit keks i čokoladu zajedno sameljemo i u smjesu stavimo otopljeni maslac, te sve zajedno pomiješamo.
Tepsiju malo nauljimo, te potisnemo smjesu u kalup.
Stavimo u frižider…
Krema:
Čokoladu za kuhanje otopimo u mikrovalnoj.
Slatko vrhnje i crnu kavu izmiksamo dok ne bude čvrsta smjesa, te postepeno dodajemo otopljenu čokoladu polako miješajući.
Izvadimo podlogu iz frižidera, te stavimo kremu i vratimo u frižider dok se krema ne stisne.
Ganache krema:
Slatko vrhnje zagrijemo do vrenja, te prelijemo po izlomljenoj čokoladi i miješamo dok se čokolada ne rastopi.
Prelijemo po kremi, vratimo u frižider i pričekamo da se čokolada stisne (kojih pola sata).
brzirecepti.info
No comments:
Post a Comment