Sastojci:
- 1 manja okrugla tikvica (mogu i duguljaste)
- 0,5 l kiselog mlijeka ili jogurta
- 3 prepune žlice brašna
- 3 prepune žlice kukuruznog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 jaja
- 2 žlice ulja
- sol
Priprema:
Ogulite i izrežite tikvicu na sitne komadiće (nemojte je rendati jer će postati vodenasta i neće se osjetiti njen okus u jelu). Pokrijte krpom i ostavite sa strane.
U drugoj zdjeli umutite jaja, kiselo mlijeko ili jogurt (može i sirutka ili svježe mlijeko) i ulje. Dodajte brašno (bijelo i kukuruzno) i prašak za pecivo. Izmiješajte dok se sve dobro ne sjedini, a zatim dodajte tikvicu.
Smjesu dobro promiješajte, zatim izlijte u veću tepsiju za pečenje koju ste prethodno zagrijali u pećnici, a zatim pouljili. Na taj način će vam kora biti hrskavija i neće se lijepiti komadi za tepsiju prilikom vađenja.
Pecite u pećnici na 200 °C oko 30 minuta.
Ako želite da vam razljevuša porumeni, pojačajte temperaturu na 250 °C 10-ak minuta prije kraja pečenja.
Izvadite iz rerne i, ako želite, premažite kiselim vrhnjem dok je razljevuša još vrela. Također, po želji je može posuti i sitno nasjeckanim svježim peršinom.
brzirecepti.info
No comments:
Post a Comment