Sastojci:
- 500 g brašna
- 3 jaja
- 25 g maslaca
- 30 g kvasca
- žličica vanilin šećera
- prstohvat soli
- kap ruma
- 230 ml mlake vode
- ulje za prženje
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
U brašno izdrobite svjež kvasac, dodajte jaja, omekšali maslac, šećer, sol i rum, dodajte otprilike polovinu od pripremljenih 230 ml mlake vode i umijesite tijesto.
Polako dodajte ostatak vode i mijesite 12 minuta.
Tijesto ostavite da se odmori tri minute.
Odvajajte komade tijesta po cca 60 grama i od njih pravite loptice.
Svaku lopticu malo stanjite i odlažite ih na pobrašnjenu topliju površinu da se dignu. Da se tijesto lijepo podigne potrebno je oko 45 minuta.
Krafne pržite po dva minuta sa svake strane. Najbolje je u palminom ulju koje ste prethodno zagrijali na 180 °C.
Gotove krafne pospite šećerom u prahu.
brzirecepti.info
No comments:
Post a Comment