loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Monday, March 19, 2018

CHEESECAKE BEZ PEČENJA

Cheesecake bez pečenja


Sastojci:

Podloga od keksa:
  • 450 g mljevenog keksa (Čajni kolutići, Petit Beurre i sl.)
  • 200 g maslaca
  • 2 žlice mlijeka
  • 1 žlica meda
Nadjev od sira:
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 400 g krem sira
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 6 žlica šećera u prahu
  • 2 vanilin šećera
  • sok od ½ limuna
  • 1 želatina u prahu

Priprema:

Maslac, mlijeko i med otopite na laganoj vatri, pa pomiješajte s mljevenim keksima. Kada se svi sastojci sjedine, kekse prebacite u kalup za torte (26-28 cm). Prije nego što stavite kekse, dno kalupa namastite maslacem, a rubove obložite papirom za pečenje.

Kekse rukama ili žlicom ravnomjerno utisnite na dno kalupa. Podlogu od keksa spremite u zamrzivač dok pripremate kremu.

Želatinu namočite u malo vode i ostavite da nabubri. Krem sir i kiselo vrhnje izmiksajte sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i limunovim sokom. Dodajte otopljenu želatinu, pa sve još kratko izmiksajte da se želatina sjedini sa svim sastojcima.

Slatko vrhnje izmiksajte do pola, pa dodajte pripremljenu kremu od sira i kiselog vrhnja i sve još malo izmiksajte tako da dobijete kompaktnu kremu.

Kremu od sira nanesite na podlogu od keksa i zagladite površinu torte.

Cheesecake prije posluživanja ostavite u hladnjaku nekoliko sati da krema ohladi i očvrsne.


Slatki savjet:

Cheesecake možete dodatno obogatiti tako da u kremu umiješate malo svježeg voća, primjerice maline ili kupine!


slatkisvijet.com

No comments:

Post a Comment