Sastojci:
Podloga od keksa:
- 450 g mljevenog keksa (Čajni kolutići, Petit Beurre i sl.)
- 200 g maslaca
- 2 žlice mlijeka
- 1 žlica meda
Nadjev od sira:
- 500 ml slatkog vrhnja
- 400 g krem sira
- 200 g kiselog vrhnja
- 6 žlica šećera u prahu
- 2 vanilin šećera
- sok od ½ limuna
- 1 želatina u prahu
Priprema:
Maslac, mlijeko i med otopite na laganoj vatri, pa pomiješajte s mljevenim keksima. Kada se svi sastojci sjedine, kekse prebacite u kalup za torte (26-28 cm). Prije nego što stavite kekse, dno kalupa namastite maslacem, a rubove obložite papirom za pečenje.
Kekse rukama ili žlicom ravnomjerno utisnite na dno kalupa. Podlogu od keksa spremite u zamrzivač dok pripremate kremu.
Želatinu namočite u malo vode i ostavite da nabubri. Krem sir i kiselo vrhnje izmiksajte sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i limunovim sokom. Dodajte otopljenu želatinu, pa sve još kratko izmiksajte da se želatina sjedini sa svim sastojcima.
Slatko vrhnje izmiksajte do pola, pa dodajte pripremljenu kremu od sira i kiselog vrhnja i sve još malo izmiksajte tako da dobijete kompaktnu kremu.
Kremu od sira nanesite na podlogu od keksa i zagladite površinu torte.
Cheesecake prije posluživanja ostavite u hladnjaku nekoliko sati da krema ohladi i očvrsne.
Slatki savjet:
Cheesecake možete dodatno obogatiti tako da u kremu umiješate malo svježeg voća, primjerice maline ili kupine!
slatkisvijet.com
No comments:
Post a Comment