Sastojci:
Za biskvit:
- 100 g šećera
- 60 g šećera u prahu
- 125 ml ulja
- 60-100 g džema od borovnice
- 90 g pšeničnog oštrog brašna
- 90 g pšeničnog glatkog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica sode bikarbone
- 1 žličica vanilin šećera
- 45 g kakaa
- 200 ml jogurta
- 40 ml mlijeka
Za glazuru:
- 25 g maslaca
- 50 g čokolade
- 3 žlice slatkog vrhnja
Priprema:
Biskvit:
Izmiješajte šećer, šećer u prahu, ulje i džem.
Pomiješajte brašna, dodajte prašak za pecivo, sodu bikarbonu, vanilin šećer i kakao.
U smjesu od brašna umiješajte smjesu od džema i ulja, a zatim i jogurt koji ste izmiješali s mlijekom.
Sve dobro promiješajte i izlijte u namašćen duguljasti kalup (26×12 cm).
Kolač pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 40 minuta.
Glazura:
Na laganoj vatri otopite maslac, čokoladu i vrhnje, pa ovom glazurom prelijte još vrući kolač.
Posluživanje:
Ohlađeni kolač narežite i poslužite.
Savjet:
Kolač će biti sočan, a da li je pečen provjerite drvenim štapićem (ili čačkalicom) koji nakon vađenja treba ostati čist.
brzirecepti.info
No comments:
Post a Comment