Sastojci (za 4 osobe):
- 2 kom pilećih prsa
- limunov sok
- sol
- ulje za prženje
Za aromatičan maslac:
- 100 g maslaca
- 2 žlice nasjeckanog peršina i vlasca
- crni papar mljeveni
- 1 žlica Vegete
Za paniranje:
- 3 žlice glatkog brašna
- 2 jaja
- 150 g krušnih mrvica
Priprema:
Maslac pjenasto izmiješajte, dodajte nasjeckani peršin i vlasac, začinite paprom i Vegetom. Dobro izmiješajte i tako pripremljeni maslac oblikujte u tanki valjak. Zamotajte u foliju i stavite u hladnjak da očvrsne.
Filetirana pileća prsa (4 odreska) lagano potucite, malo posolite i nakapajte limunovim sokom.
Rashlađeni maslac razrežite na četiri komada. Na svaki odrezak stavite po jedan i savijte odreske u obliku rolada.
Uvaljajte ih u brašno, razmućena jaja i mrvice, te stavite pržiti u vruće ulje desetak minuta.
Pohanoj piletini kao prilog poslužite rizi-bizi ili prženi krumpir.
Savjeti:
Kako vam se meso ne bi nakon zamotavanja otvaralo, dobro ga prethodno stanjite batom za meso.
Maslac pripremljen na ovaj način možete upotrijebiti kao dodatak uz razne pečene odreske.
brzirecepti.info
No comments:
Post a Comment