Sastojci:
Podloga:
- 1 pakiranje piškota
- 300 ml vode
- svježe iscijeđen sok od naranče
- malo ruma
Krema:
- 600 ml mlijeka
- 150 g šećera
- 2 vrećice praška za puding od vanilije
- 2 vrećice vanilin šećera
- prstohvat soli
- 200 g maslaca
Voćni preljev:
- 700 g voća (jagode, maline, kupine, ribizl…)
- 2 vrećice vanilin šećera
- po potrebi šećera
- 6 listova želatine
I još:
- 500 ml vrhnja za šlag
Priprema:
Pomiješajte vodu, sok i rum, te umačite piškote i slažite ih redom u kalup.
Za kremu skuhajte puding sa šećerom, vanilin šećerom i prstohvatom soli, te u ohlađenu kremu dodajte izrađeni maslac.
Kremu sipajte na piškote.
Istucite slatko vrhnje, te šlagom ravnomjerno premažite kremu.
Kolač stavite u hladnjak.
Voće operite i očistite, te izmiksajte da dobijete gustu kašu. U voće dodajte šećer i vanilin šećer, kratko sve skupa prokuhajte na laganoj vatri, uz stalno miješanje, tek toliko da se šećer otopi. Obavezno probajte, pa ako je potrebno dodajte šećera. Ohladite da bude mlako.
Želatinu stavite da nabubri u hladnoj vodi. Nabubrenu želatinu ocijedite, pa je otopite na laganoj vatri i dodajte je u kuhanu ohlađenu voćnu kašu. Dobro promiješajte, te prelijte preko šlaga.
brzirecepti.info
This comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDelete