loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Friday, October 21, 2016

Cvijet pogača sa piletinom (RECEPT)



Potrebno
600 gr. brasna
250 ml.mlakog mlijeka
150 ml. ulja
1 kasika secera
2 kasike suhog kvasa
soli po zelji
2 jaja

Fil:
1 komad pilecih prsa
1 glavica luka
so,biber i malo vegete

Premazivanje:
1 jaje
1 kasika ulja
1 kasika mlijeka

Priprema:

Od gore navedenih sastojaka zamjesite tijesto. Prekrite i pustite da naraste. Dok tijesto raste vi pripremite fil. Isjeckajte sto sitnije piletinu i proprzite sa zacinima. Dodajte sitno sjeckan luk ,promjesajte i pogasite pec. Kad je tijesto izraslo istresite ga na pobrasnjenu povrsinu i primjesite. Tijesto prekrite i pustite da malo odmori. Razvijte tijesto tanje nego za krofne pa isjecite casom ili okruglim kalupom. Na polovine tijesta stavite fil pa primotajte tako da prekrijete fil. Sad primotajte sa kontra strane i redajte u nauljenu tepsiju. Redate prvo uz zid tepsije pa tako idete prema sredini tepsije I popunjavate.

Izmutite jaje,mlijeko i ulje pa premazite pogacu. Pustite da odmori oko 10-15 minuta pa pecite prvo na 400F-200C pa smanjite na 350F-180C I pecite dok pogaca nebude gotova. Gotovu pogacu namazite sa malo putera pa prekrite da omeksa. Servirajte uz casu jogrta ili obicnog mlijeka a moze i sama.

No comments:

Post a Comment