loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Friday, October 21, 2016

Zar ovo nije super kolač od kokosa?

Slikovni rezultat za kolac fantazija

Ako ste ljubitelji kokosa, onda će vam se zaisgurno dospati ove sočna Kokosova fantazija

Potrebni sastojci:

Tijesto:
6 bjelanjaka
sol, prstohvat
20 dag šećera
10 dag kokosovog brašna
5 dag glatkog brašna
½ vrećice praška za pecivo

Preljev:
2 dl mlijeka

Krema:
6 žumanjaka
15 žlica šećera
2 vrećice pudinga od vanilije
5 žlica oštrog brašna
1 l mlijeka
5 žlica likera od kokosa ili Malibua (rum od kokosa)
25 dag maslaca
3 dl slatkog vrhnja

Za dekoraciju:
3 dag čokolade za kuhanje
par kapi ulja
30 jezgri lješnjaka
5 dag kokosova brašna

Priprema:

Pećnicu zagrijati na 200 °C. Bjelanjke odvojiti od žumanjka. Bjelanjke zajedno s prstohvatom soli čvrsto izraditi. Postepeno dodavati šećer uz stalno miješanje. Glatko brašno, kokosovo brašno i prašak za pecivo izmiješati te 1/3 mješavine dodati čvrstim bjelanjcima i na najnižoj brzini mikserom izraditi. Zatim dodati ostatak bjelanjaka i ručno, metlicom za snijeg, oprezno povezati.

Lim za pečenje (34 x 28 cm) namazati maslacem, posuti brašnom, usuti tijesto i izravnati. Pećnicu smanjiti na 180 °C, staviti lim za pečenje u pećnicu i peći oko 15 minuta. Biskvit izvaditi iz pećnice i ostaviti da se ohladi. Dva decilitra mlijeka ugrijati i vrućim mlijekom preliti biskvit. Ostaviti biskvit da se ohladi.

Dvije vrećice pudinga i brašno izmiješati sa 15 žlica šećera. Dodati žumanjke i mlijeko te dobro izmiješati, a 8 dl mlijeka zakuhati, skloniti sa štednjaka i pripremljenu mješavinu umiješati. Smanjiti temperaturu, vratiti na štednjak i uz neprestano miješanje kuhati oko 5 minuta. Kremu ostaviti da se hladi. Povremeno promiješati da se gore ne stvori korica. Maslac omekšati na sobnoj temperaturi i zajedno s likerom od kokosa dobro izmiješati. Maslacu dodavati postepeno ohlađenu kremu, miješajući.

Tri decilitra slatkog vrhnja čvrsto izraditi. Dodati kremi i oprezno metlicom za snijeg povezati. Hladni biskvit premazati kremom i posuti s 5 dag kokosova brašna. Ostaviti preko noći u hladnjaku.

Čokoladu za kuhanje zajedno s uljem rastopiti. Jezgre lješnjaka uvaljati u čokoladu i staviti na papir da se osuše. Kolač narezati i na svaku kocku staviti 1 jezgru lješnjaka.

No comments:

Post a Comment