loading...

Oblatne s Jaffa keksima

 Ukusan kolač s Jaffa keksima i oblatnama koji se zaista brzo priprema, ali i zaista brzo nestaje s tanjura... Svakako provjerite naš slatk...

Friday, October 21, 2016

Izgubite 7 kilograma za 7 dana uz pomoć jabuka

Slikovni rezultat za diet apple
Jesen je doba godine kada su jabuke sveže, ukusne i jeftine. Zašto ne iskoristiti to da izgubite višak kilograma?

Jabuka dijeta se smatra jednom od najefikasnijih dijeta u cilju brzog skidanja nepotrebnih kilograma. Teško je, kao i sa većinom mono-ishrane. Tokom nedelje, temelj vaše ishrane treba da bude baziran na jabukama. Izaberite jabuke po vašem ukusu: neki vole kisele, dok drugi više vole slatke varijante. U zavisnosti od toga, dnevni unos kalorija u ishrani će se kretati od 350 do 500 kcal.

Sledeći saveti mogu vam pomoći da bolje iskoristite jabuke u vašoj ishrani.

    Da smanjite osećaj gladi, podelite dnevnu količinu jabuka na 6 obroka i jedite u redovnim intervalima;

    Pijte 1,5-2 litara vode dnevno, takođe je dozvoljeno da pijete zeleni čaj bez šećera;

    Pokušajte da provodite više vremena napolju, naspavate se i ne radite previše;

    Tokom dijete uzdržite se od velikog fizičkog napora;

    Ako glad postaje nepodnošljiva, pojedite komad hleba ili parče ražanog hleba;

   Ako počnete da osećate nadimanje u stomaku zamenite sveže jabuke pečenim: one se bolje vare i manje iritiraju gastrointestinalni trakt.

    Pošto je jabuka dijeta krajnje niskokalorična, možete osetiti vrtoglavicu, slabost i mučninu. Ako ovi simptomi postanu previše jaki, odustanite od dijete i postepeno se vratite normalnoj ishrani.


Dan 1
1 kg jabuka, 1 kreker od ražanog hleba za doručak, ručak i večeru
Dan 2
 1.5 kg jabuka
Dan 3
2 kilograma jabuka
Dan 4
2 kg jabuka
Dan 5
1.5 kg jabuka
Dan 6
1.5 kg jabuka
Dan 7
1 kg jabuka, 1 kreker od ražanog hleba za doručak, ručak i večeru


Prednosti i mane dijete na jabukama

Ova dijeta je veoma atraktivna, jer vam omogućava da izgubite težinu brzo. Višak kilograma zagarantovano "odlazi" za nedelju dana. Osim toga jabuke su bogate vitaminima, gvožđem i vlaknima - supstancama koje su potrebne za održavanje zdravog tela.

Međutim, ovaj sistem ishrane ima nedostatake. Izuzetno nizak unos kalorija dnevno dovodi telo do gubitka energije. U ovom trenutku, često ljudi osećaju pospanost i slabost,  pa čak može doći i do gubitka svesti.

Pored toga, dijeta sa jabukama nije izbalansirana: u toku nedelje, nećete dobiti proteine i masti potrebne za normalno funkcionisanje tela. Ovo može uticati na sveukupno zdravlje, stanje kože, kose i nervnog sistema. Visok sadržaj organskih kiselina u ovim plodovima može dovesti do razvoja gastritisa.

Čak i potpuno zdravo telo podnosi dijete sa poteškoćama, pa ako bolujete od bilo kakvih bolesti (kao što su akutne i hronične) ne bi trebalo da primenjujete dijetu.

No comments:

Post a Comment